Van groothandel naar kweker

30 jaar geleden begon Harry met het kweken van viswormen in een oude schuur. Langzaamaan verschoven de werkzaamheden van kweken naar verkopen. Een uitgebreide groothandel in levend aas, lokvoer en voedseldieren was het resultaat. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan en het zelf kweken van voedseldieren bleef letterlijk kriebelen.

Moriowormen

Tien jaar geleden zijn we begonnen met de eerste opzet van een moriokweek, die inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige kweek van een kwalitatief hoogwaardig voedseldier: de morioworm (Zophobas morio), in Amerika superworm genoemd.

Qua uiterlijk lijkt hij een beetje op de meelworm, maar vergis je niet: deze worm bevat nog meer calcium, vetten, proteïnen en vezels.


Controleren en monitoren

Het hele proces van het kweken van de wormen tot het mengen van voer doen wij in eigen beheer.

Iedere bak met wormen hebben we zelf in handen gehad. Van elke partij wormen die wordt verkocht, blijft er ook een bak bij ons achter. Niet omdat we geen afscheid kunnen nemen, maar wij willen wel graag blijven monitoren hoe het met onze wormen gaat.

Duurzaamheid

Onze moriowormen gebruiken weinig water en weinig ruimte. Twee hulpbronnen die erg schaars zijn en steeds schaarsers zullen worden. We proberen daarom iedere dag onze productiecyclus zo circulair mogelijk te kunnen maken. 

Hart voor dieren

Onze wormen zitten bomvol met eiwitten, vezels, calcium en vetten. Belangrijke voedingsstoffen voor dieren. Moriowormen stimuleren het natuurlijke gedrag van dieren en dragen bij aan een gezonde darmflora en verbeterde weerstand.Humane Consumptie

Op dit moment worden onze moriowormen nog niet ingezet voor humane consumptie. Dit betekent niet dat dit in de toekomst geen mogelijkheid kan zijn. Wij volgen de ontwikkelingen hieromtrent natuurlijk op de voet.

Voor Meer informatie

Neem contact met ons op

Verkoop aan particulieren:
elke zaterdag tussen 9:00 en 11:30